Private leasen is een geweldige manier voor studenten om in nieuwe auto’s te rijden zonder de volle prijs te betalen. Wij werken samen met dealers die betaalbare financiering aanbieden, en wij bieden u een gemakkelijke oplossing om uw lease over een bepaalde periode te financieren. Maar de hamvraag is kun je wel private leasen als student?

Een private lease auto als student?

  • Je moet minstens 18 jaar oud zijn.
  • U moet een minimum inkomen hebben.
  • Er zal een kredietcontrole worden uitgevoerd op u en uw eventuele mede ondertekenaar.

Een auto is een ideaal vervoermiddel voor jongeren en studenten, maar de aanschaf ervan vergt meestal een forse investering. Bovendien kan het onderhoud van een voertuig qua kosten onvoorspelbaar zijn.

Daarom is het leasen van een auto een verstandige optie voor jongeren en studenten. Je hoeft slechts een klein maandelijks bedrag te betalen dat de afschrijving van het voertuig en de onderhoudskosten dekt.

Waarom private leasen als student?

Ten eerste kunt u genieten van de voordelen van een auto zonder dat u hoeft te betalen voor de aankoop ervan. Ten tweede heeft u geen financiële verplichtingen na afloop van uw leasecontract. Ten derde is het leasen van een auto meestal voordeliger dan het kopen van een auto, omdat de afschrijving wordt berekend in het maandelijks te betalen bedrag.

Voor veel automerken is de minimumleeftijd 21 jaar.

Er zijn echter automerken die u toestaan om op jongere leeftijd een auto te leasen. Als u hier gebruik van maakt, moet u wel met een aantal zaken rekening houden.

In het verleden was er een minimumleeftijd van 22 jaar voor leasing en studentenleningen. Tegenwoordig kun je bij de meeste bedrijven echter leasen als je rijvaardig bent – met andere woorden, als je 18 jaar oud bent.

Zorg ervoor dat u de eisen van een bepaalde leasemaatschappij controleert voordat u ze belt. Op sommige websites is private lease pas mogelijk vanaf 21/22 jaar (of 25 in sommige gevallen).

Als student kan je een auto leasen wanneer je aan een minimum inkomen voldoet.

Wanneer u een private lease aanvraagt, is een van de belangrijkste dingen om te weten het vereiste minimum inkomen. Elke kredietbeoordelaar heeft zijn eigen criteria voor wat zij als “minimum” beschouwen en sommige zijn strenger dan andere.

Studenten die een auto willen leasen, moeten kunnen – en willen – bewijzen dat zij een stabiel inkomen hebben. Uw kredietrapport (BKR) en de inhoud ervan worden gebruikt als referentie om te zien of u voldoet aan de eisen van een leaseovereenkomst.

Hierbij wordt geen rekening gehouden met een eventuele studieschuld. In feite is dit een normale acceptatieprocedure voor alle kandidaat-leases, zowel studenten als niet-studenten.

Leasen via iemand anders.

Het klinkt vreemd, maar als je niet aan alle eisen voor het huren van een appartement voldoet, zoek dan iemand anders om te helpen bij bij de lease aanvraag.

Als je ouders bereid zijn een contract te ondertekenen en je toestemming te geven om de auto te besturen, dan is het enige wat je nodig hebt een geldig rijbewijs.

U kunt de auto zelf besturen of iemand anders dat laten doen. Soms is ook mogelijk om een lease-auto voor langere tijd uit te lenen door deze over te nemen van uw oorspronkelijke lessee.

Tot slot.

Leasen is een flexibele en betaalbare manier om aan je eerste auto te komen. Als student heb je meer opties dan de meeste mensen beseffen. Je kunt private lease, zonder aanbetaling. Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool op deze pagina. Wij helpen je de beste deal te vinden voor jouw omstandigheden en zorgen ervoor dat het binnen je budget past.

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.