Hoewel een auto lease voor steeds meer mensen interessant aan het worden is. En dan met name voor particulieren met de Private lease ook wel Privé lease genoemd. Een lease auto is al vele jaren een begrip in de zakelijke wereld, veel bedrijven maakten er al ruim gebruik van. Ver voordat de lease populair werd bij het grote publiek. Steeds meer mensen genieten van het voordeel van het rijden van een lease auto via hun werk of via een privé lease. Naast deze vorm van lease en bijvoorbeeld het kleinere broertje shortlease is er ook de financial lease.

Wat is Financial Lease?

Deze Financial lease vorm is uitermate geschikt voor startende ondernemers. Omdat je als startend bedrijf in het begin over weinig liquide middelen beschikt, maar toch een efficiënte en professionele bedrijfsvoering wilt opzetten. Is de financial lease een goede oplossing. Je betaald een vast afgesproken maand bedrag voor een lease auto naar keuze. Het lease bedrijf blijft juridisch eigenaar van het voertuig, en jij bent de economisch eigenaar wat een aantal voordelen met zich mee brengt. Zo kun je de lease auto op de balans van het bedrijf zetten. Je kunt de BTW terugvorderen, profiteren van de rente en afschrijvingskosten.

Financial lease auto.

Je betaald de auto als het ware tegen een afgesproken bedrag in termijnen af. Aan het einde van deze looptijd en bij het betalen van de laatste termijn is de auto helemaal van u. In tegenstelling tot een Operationele lease waarbij je een lease auto voor een langere tijd huurt. Na het betalen van alle termijnen worden er weer nieuwe kansen en opties cereeert. Zo kunt u de rest waarde van de auto gebruiken voor een nieuwe 2e financial lease auto. Dit is een goede oplossing wanneer u bedrijf in de afgelopen periode goed is gegroeid en u inmiddels personeel in dienst heeft die u van een vervoersmiddel wilt voorzien. Ook kunt u ervoor kiezen om gewoon door te blijven rijden in de auto waardoor uw maandelijkse kosten aanzienlijk naar beneden gaan en u meer investering ruimte krijgt.

Hoewel we de term “Financial lease” vooral kennen van het leasen van een auto. Zijn er ook bedrijven waarbij je onder deze term andere apparaten zoals computers, scooters, fietsen, motors en bijvoorbeeld printers kunt leasen.

Financial lease particulier en zzp?

Hoewel de meeste leasemaatschappijen geen financial lease voor particulieren aanbieden. Zijn er wel bedrijven die dit doen. Tenslotte is deze vorm van lease niets meer of minder dan een lening, een financiering van uw auto. Dit kunt uw natuurlijk via een bank doen, maar ook direct bij een leasebedrijf. Voor particulieren zonder eigen onderneming is het ook mogelijk om een financial lease aan te gaan. Dit lijkt dan wel erg op en private lease als het dan al niet een prive lease is.

Voor zzp’ers en startende ondernemers is het erg interessant om een financial lease aan te vragen. Bij veel leasemaatschappijen worden er geen jaarcijfers gevraagd. Dit is doorgaans een obstakel waardoor het leasen voor startende ondernemers soms erg lastig kan zijn.

Financial lease voordelen.

  • Je behoud je financiele middelen en liquiditeit.
  • Rente en investeringsaftrek.
  • Recht op terugvordering van de BTW
  • De lease auto komt op de bedrijfs balans.
  • Mogelijkheid tot een lager lease maand bedrag door een te bepalen slottermijn.
  • In veel gevallen geen jaarcijfers nodig.

Financial lease Nederland.

Hieronder vind je een overzicht van alle leasemaatschappijen in Nederland, die een financial lease vorm aanbieden. In dit overzicht staan alleen bedrijven die bij ons aangesloten zijn en wij hebben getest op hun service, kwaliteit en auto aanbod.