Er zijn veel vormen van lease en regelmatig  komen er weer nieuwe leasevormen bij. Een van de nieuwste vormen van lease is de Private lease. Niet alleen de nieuwste manier van een auto leasen, maar ook de populairste manier. Elke dag zie en hoor je steeds meer commercials over deze leasevorm op tv, radio, in magazines de krant en op het internet. Private lease is booming business! Maar wat is Private lease precies?

Wat is Private lease?

Het is de nieuwe moderne manier van auto rijden voor particulieren. We kennen allemaal wel het zakelijk leasen, er zijn veel bedrijven en werknemers die hier al jaren lang gebruik van maken. Vroeger was het een groot voordeel als je via je werkgever een auto zakelijk kon leasen. Vandaag de dag kan met een Private lease iedereen een auto leasen. Zie het als een auto huren maar dan op de lange termijn. Je betaald maandelijks een van te voren afgesproken vast bedrag voor de lease auto inclusief de wegenbelasting, een allrisk verzekering, onderhoud en reparatie. Het is dus een all inclusive deal voor een auto naar keuze. Na de afgesproken lease termijn, lever je de auto weer in en kies je een nieuwe lease auto uit. Of zeg je dit autoabonnement op en neem je optioneel de auto over voor een nader te bepalen rest bedrag.

Wat kost Private lease?

Een veelgestelde vraag. Echter kun je deze vraag pas beantwoord krijgen door het aanvragen van een of meerdere offertes voor een lease auto naar keuze bij een van de vele leasemaatschappijen. Het mag vrij duidelijk zijn dat er tussen de merken en de leasebedrijven alleen al grote prijsverschillen zijn. Daarnaast kun je bij de grotere leasemaatschappijen en de automerk dealers je auto precies zo configureren zoals jij dat wilt. Wat een grote invloed heeft op het maandelijks te betalen lease bedrag.

Leasen, kopen of financieren?

Om erachter te komen wat private lease kost, en of het beter is om te leasen, kopen of financieren met een lening. Kun je dit het beste doen met een berekening. We hebben hieronder een voorbeeld berekening genomen waarmee je kunt zien hoe het financieel uitpakt als je leasen, kopen of financieren met elkaar vergelijkt. Hoewel in de meeste gevallen kopen natuurlijk het voordeligst is, zijn er genoeg praktijk voorbeelden van mensen die met een private lease goedkoper uit kwamen.

Daarnaast weet je met een private lease precies waar je aan toe bent en wanneer je bijvoorbeeld pech hebt en er iets stuk gaat aan de auto dan veranderd er niets aan de maandelijkse kosten. Koop je een auto zelf, dan zullen alle reparaties voor jezelf zijn. Dit is meegenomen in de onderstaande berekening maar kan dus verschillen omdat we van een gemiddelde uit zijn gegaan.

Opel Astra Sports Tourer Private lease Zelf kopen Kopen met financiering
Leasekosten €429,00 €- €-
Waardevermindering €240 €240
Rente €16 €58
Verzekering, wegenbelasting en wegenwacht €140 €140
Reparatie en onderhoud. €24 €24
Totale kosten p.m. € 429,00 € 420 € 462

Wat je in deze berekening ziet is dat kopen het voordeligst is, daar bespaar je € 108,- per jaar mee. Wat je voor dit bedrag terug krijgt is: zekerheid, een uitstekende dienstverlening, vervangend vervoer, het gemak dat alles in een bedrag verwerkt zit en je zelf alleen nog voor de brandstof hoeft te zorgen.

Private lease occasion.

Naast het privé leasen van een nieuwe auto kun je steeds vaker ook gebruik maken van een Private lease occasion. Aan het leasen van een gebruikte auto zitten weer andere voordelen en nadelen, maar kan voor veel mensen erg interessant zijn. Denk bijvoorbeeld an wanneer je een Zzp’er bent en nog maar kort je eigen bedrijf bent begonnen waardoor je aan de leasemaatschappijen geen duidelijke en overtuigende jaarcijfers kan overhandigen. Terwijl je de auto wel maandelijks kan betalen. Ook mensen die graag een luxe auto uit het premium segment willen rijden maar dit voor een nieuwe leaseauto niet kunnen betalen. Het voordeel van een private lease occasion is dat het grootste gedeelte van de auto al is afgeschreven en dat je daarvoor wel een auto van max 5 jaar oud en weinig kilometers kunt rijden.

Private lease auto inclusief.

Het prive leasen van een auto kan erg interessant zijn voor iedereen of je nou particulier of een bedrijf bent. Want ook met een private lease kun je de zakelijk gereden kilometers op de zaak als kostenpost opgeven. Wat voor jou de beste keuze is verschilt per situatie. Private lease is erg interessant omdat het een alles inclusief auto abonnement is en je zelf alleen nog de brandstof moet regelen. Hieronder nog een overzicht van wat er bij een private lease auto in zit.

  • Een Allrisk verzekering voor de auto.
  • Wegenbelasting.
  • Reparaties, onderhoud en winterbanden.
  • Pechhulp.
  • Vervangend vervoer.

Private lease vergelijken.

Wij bieden zelf geen lease aan, maar zijn een onafhankelijke lease vergelijkings-website. Je kunt op basis van je regio / locatie en op basis van categorie zoals een leasevorm zoeken naar alle vermelde leasemaatschappijen op onze website. Op deze manier kun je als bezoeker sneller een beter aanbod vinden van leasebedrijven bij je in de buurt. Wat wel zo makkelijk is wanneer je eerst een proefrit wilt maken. Daarnaast hebben wij in ons overzicht al onderscheid gemaakt met welke leasevormen de bedrijven zich aanbieden. Hieronder vind je een overzicht van alle leasebedrijven die de Private lease vorm aanbieden. Klik op het bedrijf voor meer informatie.