Omdat een auto leasen steeds populairder wordt, is het aanbod in leasevormen inmiddels ook erg groot en kun je tegenwoordig uit een heleboel verschillende vormen kiezen. Naast het erg populaire Private lease, kun je ook gebruik maken van Shortlease.

Wat is shortlease?

Zoals de naam het al zegt is een shortlease auto een kort vorm van leasen. Short is Engels voor “kort”. Bij deze leasevorm moet je denken aan een auto lease waarvan het contract tussen een huurovereenkomst en een lease contract in zit. Je hebt de voordelen van het huren, zoals de korte looptijd, makkelijk kunnen opzeggen of van auto veranderen.  En de financiële voordelen van de een lease auto, waardoor je goedkoper uit bent dan daadwerkelijk huren. Net als bij de andere lease soorten. Betaal je een vast afgesproken bedrag per maand voor een lease auto. Afhankelijk van de maatschappij kun je al een shortlease auto vinden met een looptijd van 1 dag of 1 maand. Maar let op! Dit verschilt per leasemaatschappij.

Wanneer Shortlease?

Een lease auto op basis van een shortlease kan in diverse situaties interessant zijn. Deze leasevorm wordt dan ook het meest gebruikt door mensen die voor een korte tijd een auto nodig hebben. Denk aan een bedrijf dat tijdelijk personeel aanneemt voor een klus en deze wil voorzien van een auto van de zaak. Maar ook voor startende ondernemers of zzp’ers die nog geen overtuigende jaarcijfers kunnen laten zien, hebben erg veel baat bij een short lease. Een shortlease is erg flexibel en bied daardoor meer mogelijkheden voor bedrijven en personen die niet direct de auto die ze willen via een Private of Zakelijk lease kunnen regelen.

Denk aan bedrijven die graag een flexibel wagenpark willen of juist verwachten dat ze snel zullen groeien en daarvoor op korte termijn meerdere lease auto beschikbaar willen hebben. Ben je zelfstandig ondernemer en durf je het risico van een lang lease contract nog niet aan? Zo zie je dat er genoeg voorbeelden zijn van situaties waarin deze lease vorm de uitkomst bied.

Voor bedrijven Zzp’ers en particulieren.

De Shortlease is er voor een ieder, zowel bedrijven, zzp’ers als shortlease voor particulieren is mogelijk. Afhankelijk van, op welke basis de lease wordt aangegaan betaal je een vast maandbedrag voor de auto en de geleverde diensten. Is de shortlease op basis van een full-operational lease, dan is dit een all-in contract en zitten de kosten voor de verzekering, onderhoud, reparatie en de winterbanden ook in het contract en hoef je zelf nergens meer aan te denken, en wordt alles voor je geregeld.

Goedkope shortlease, wat zijn de kosten?

Net als bij elke vorm van lease, en elk ander merk, model en configuratie van een auto kun je van te voren niet zeggen wat de kosten van een shortlease zijn. Daarvoor zul je echt een offerte op maat moeten laten maken bij een van de leasebedrijven. Factoren zoals: De looptijd, het aantal kilometers en de waarde van een auto bepalen onder andere wat de kosten voor de lease worden. Een shortlease is goedkoper dan huren, maar wel weer duurder dan bijvoorbeeld een private lease.

Voordelen van Shortlease.

  • Een auto voor een korte periode leasen.
  • Verschillend per leasemaatschappij, per dag of per maand opzeggen.
  • Geen jaarcijfers nodig om een shortlease contract aan te kunnen gaan.
  • Meerdere auto’s rijden en uitproberen.
  • Flexibel.
  • Geen financieel risico.
  • Ideaal voor startende ondernemers en zzp’ers.

Shortlease Nederland

Het aanbod van de vele leasemaatschappijen in Nederland is overweldigend. Dat is ook de reden waarom wij deze website begonnen zijn. Wij zijn zelf geen leasebedrijf. Omdat wij 2 problemen zagen ontstaan op de Nederlandse leasemarkt zijn wij hier deze website voor gaan ontwikkelen. In de eerste plaats is het als persoon erg moeilijk en veel werk om tussen het vele aanbod van leasemaatschappijen de beste deal te vinden, een bedrijf dat je aanspreekt en de auto van je keuze in hun aanbod heeft, en dan het liefst ook nog in de buurt omdat je eerst een proefrit wilt maken. Omdat deze zoektocht en het zoeken naar informatie over leasen op het internet gebeurd. Wordt dit door de vele websites met lease auto’s tegerlijkertijd weer erg moeilijk. Je ziet door de bomen letterlijk het bos niet meer. Daarnaast zijn er zo veel erg goede leasebedrijven die veel klanten mislopen omdat ze niet meer opvallen tussen het gros.

Op Leasen24.nl bieden wij voor zowel personen die opzoek zijn naar informatie over lease, of een auto willen leasen een oplossing. En bieden we voor bedrijven die graag meer bezoekers op hun website willen een oplossing. Omdat je op basis van je regio en locatie of categorie kunt zoeken naar leasebedrijven worden alleen de bedrijven die van toepassing zijn aan je getoond. Leasemaatschappijen kunnen zich op deze website aanmelden om op deze manier meer gerichte bezoekers op hun website te krijgen.

Kijk hieronder voor een selectie van leasemaatschappijen die ook shortlease aanbieden.