Onlangs kwam Shell naar buiten met het bericht dat het bedrijf bezig is met een dienst waarmee brandstoffen zoals benzine en diesel thuis of op locatie bezorgd kunnen worden. Aangezien de periode in het jaar, en grappige toon die het bericht heeft zou je al bijna denken dat het hier om een 1 april grap gaat. Toch is niets minder waar en werkt Shell echt aan brandstof thuisbezorgd.

Brandstof thuisbezorgd de toekomst?

In de eerste instantie ga je jezelf afvragen of een dergelijke dienst echt een toegevoegde waarde heeft, en vooral of het nodig is? Laten we voor het gemak even kijken naar andere diensten die thuisbezorgd worden. Als we naar onze manier van leven kijken, gaan we steeds meer online doen, we gebruiken hier websites en app’s voor. Denk aan online boodschappen doen, shoppen en het verzamelen van informatie door online kranten, magazines en zelfs boeken online te lezen. Sommige van deze diensten werken goed om dat ze perfect in onze leefstijl passen. Vooral het online boodschappen doen neemt in populariteit toe. Vrij logisch als ja nagaat hoeveel tijd je hiermee kunt besparen. Maar geld dat ook voor Brandstof thuisbezorgd?

TapUp & Shell.

In de persberichten in het Financieel dagblad en verschillende autoblogs, auto nieuws websites zoals autoweek. is te lezen dat de start-up TapUp van Shell deze dienst aan het voorbereiden is. Toch wordt er ook vermeld dat de proef al in juni van dit jaar lokaal van start gaat. Het plan is, dat je via een app brandstof kunt bestellen. Vervolgens komt er een tankauto / pompwagen voorrijden die de auto voorziet van de juiste brandstof. Je hoeft hoer zelf niet bij te zijn, mits je brandstof dop los is.

Broodnodig of gewoon luxe?

Veel dingen die we doen zijn zo normaal dat we niet eens meer kijken naar het feit of het wel nodig is. Nu de economie weer in de goede richting vaart. Zijn elementen als tijdbesparing en gemak weer belangrijk aan het worden. Dit is mede het succes van de vele gemakdiensten zoals ‘online shoppen’. Laten we eerlijk zijn, veel mensen zien hier de voordelen nog niet van in, maar dit is een kwestie van tijd. We zijn nou eenmaal gewend om vast te houden aan het bekende.

Veel mensen en dan heb ik het voornamelijk over de oudere generatie. Die gaan nog altijd liever in de file naar de supermarkt, om daar vervolgens een uur of meer kwijt te zijn aan de wekelijkse boodschappen, staan in de rij en hebben een product gemiddeld 4 keer vast voordat het netjes in de keukenkastjes is weggezet. Dit kan veel beter en sneller. Tijd is tenslotte geld, en dat geldt niet alleen voor bedrijven. Ook in onze privé is tijd een kostbaar goed. We werken hard en we besteden onze tijd graag aan leuke dingen, onze kinderen en anderen die we liefhebben.

In tijden van recessie nemen we genoegen met minder, want het is nou eenmaal wat het is. Maar wanneer het goed gaat, dan kan er wel wat meer vanaf en zien we kansen. Zo is dus de vraag of de Brandstof thuisbezorgd dienst van Shell een succes zal worden? Zal er voldoende vraag naar zijn? Of zal dit snel genoeg doodbloeden?

Voor wie?

We zijn immers al decennia lang gewend aan en vinden het normaal om langs de benzine pomp te rijden. Want hoeveel tijd neemt dit in beslag? Is brandstof tanken zoals benzine en diesel, een tijdrovend klusje dat je beter kan uitbesteden? In de eerste instantie denk ik zelf dat de vraag hier naar in het begin groot zal zijn, omdat het vernieuwend is, het zal een happening zijn, mits de juiste marketing wordt toegepast. Of de vraag hiernaar blijft is nog maar het afwachten. Ik denk zeer zeker dat er een vrij grote groep is die hier behoefte aan heeft, en dat vooral de zakelijke markt hier gebruik van gaat maken.

Denk aan constructies waarbij leasemaatschappijen die wagenparken beheren gebruik kunnen maken van deze dienst. Om de bedrijfswagens vol te tanken op het moment dat ze allemaal op de zaak staan. Je kunt je voorstellen dat grote bedrijven met veel werknemers die onderweg zijn, een hoop tijd kunnen besparen hiermee. Zet de extra kosten van Brandstof op locatie weg, tegen de uren die je bespaard met zelf tanken en dat de werknemers dus productief kunnen zijn.

Hoewel het er op lijkt dat de dienst ook voor particulieren zal zijn lijkt het mij het beste te werken voor bedrijven. Want hoe regel je bijvoorbeeld dat je brandstof dop los is? De dienst werkt natuurlijk het beste wanneer je er zelf niet bij hoeft te zijn en optimaal gebruik kunt maken van het gemak en de tijdbesparing van brandstof aan huis.

We horen graag hoe jij hierover denkt? Discussieer mee en deel de discussie op Social media.

Fotocredits: Mike Mozart of JeepersMedia.

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.