Private lease, of leasen zoals het in de volksmond wordt genoemd, is de snelst groeiende vorm van auto financiering. Hoewel het waarschijnlijk de eenvoudigste vorm van financiering is, is het misschien ook de meest onbegrepen vorm.

Daarom hebben wij vijf van de meest gestelde vragen over leasing voor u op een rijtje gezet. Dus hier gaan we met de top vijf autolease vragen beantwoord.

Kan ik een auto leasen als ik een slecht krediet heb?

Aangezien private lease een vorm van auto financiering is, moeten alle klanten een financieringsaanvraag indienen. Financiers zullen kijken naar de kredietscore van een aanvrager, maar ook rekening houden met andere factoren zoals lopende leningen en het vermogen om regelmatig en op tijd te betalen. Uiteindelijk zijn kredietverstrekkers ervoor verantwoordelijk dat mensen het zich kunnen veroorloven de aangeboden financiering terug te betalen.

Als u slecht krediet heeft, of onzeker bent over uw kredietstatus, kan het helpen om gebruik te maken van een krediet check service voorafgaand aan het zoeken naar een lease auto. Dit laat u niet alleen weten in welke positie u zich bevindt, maar bespaart u ook veel tijd en moeite en bespaart u het hartzeer van het geweigerd worden van uw droomauto.

Is er een minimum leeftijdsgrens om een auto te leasen?

Op voorwaarde dat u in het bezit bent van een geldig rijbewijs en slaagt voor de financieringscheck, kan iedereen vanaf 18 jaar een auto leasen. Er is ook geen maximumleeftijd.

Is een verzekering inbegrepen bij een leasecontract?

Hoewel u wellicht fabrikanten zoals Peugeot en Citroën hebt zien adverteren met hun ‘Just Add Fuel’-initiatief, waarbij belasting en verzekering in hun privé lease contract-aanbod zijn opgenomen, is de verzekering niet altijd vanzelfsprekend inbegrepen in de maandelijkse aflossingen voor een private lease contract. Als zodanig is het de verantwoordelijkheid van de persoon om een verzekering offerte te krijgen en ervoor te zorgen dat zij gedekt zijn voordat zij de levering van hun lease-auto.

Voertuig Accijns, of wegenbelasting zoals het is meer algemeen bekend als, is inbegrepen op de overgrote meerderheid van private lease deals. 

Moet ik een aanbetaling doen op mijn leaseauto?

Hoewel er bedrijven zijn die ‘geen aanbetaling’ leasing deals aanbieden, zullen de maandelijkse betalingen zeker hoger zijn als gevolg daarvan. Alle deals die op onze site worden onder private lease worden geadverteerd vereisen geen aanbetaling.

Uw eerste betaling wordt meestal opgenomen tussen 1 en 3 weken NA de levering van uw voertuig – u kunt dit beschouwen als de betaling van uw eerste maand.

Wat gebeurt er aan het einde van mijn leasecontract?

U levert de wagen gewoon terug in, zo eenvoudig is het. Wanneer u de auto teruggeeft, zal een vertegenwoordiger van de leasemaatschappij de auto beoordelen om na te gaan of hij voldoet aan de overeengekomen staat van teruggave.

De twee dingen waar ze vooral naar kijken zijn de kilometerstand en de staat van het voertuig.

Kilometerstand: Het is altijd een goed idee om u aan de kilometergrens te houden. U zult merken dat hoe meer kilometers u in uw persoonlijke leasingofferte opneemt, hoe meer de maandelijkse betalingen stijgen – dit komt omdat hoe meer kilometers een auto heeft, hoe lager de restwaarde zal zijn aan het einde van het contract. Deze toeslag is geen strafmaatregel om winst te maken, maar is alleen bedoeld om de lagere waarde van de auto aan het einde van het leasecontract te dekken. Als u toch te veel rijdt, brengen de meeste leasemaatschappijen u een paar cent per kilometer in rekening – en dat is allemaal van tevoren vastgesteld. Een voorbeeld: als u 1.000 kilometer meer rijdt dan de toegestane afstand, kost u dat 7 cent per mijl en dat is €70.

Staat van het voertuig: De taxateur zal alle schade vaststellen die geen normale slijtage is. Maar dit wordt niet ter plekke verzonnen, er zijn richtlijnen en een industriestandaard gids is opgesteld. Bijvoorbeeld, krassen in de lak tot 25 mm zijn aanvaardbaar, net als kleine stukjes schilfering.

De laatste vraag van onze top vijf autolease vragen is nu, waar moet ik beginnen? Het antwoord moet natuurlijk zijn, op Leasen24.nl en onze lease auto vergelijker voor het vinden van jouw droom auto.

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.