Private lease is in trek! Je ziet en hoort er steeds meer over. Als je een snelle zoekopdracht doet naar een private lease of een gerelateerd onderwerp op bijvoorbeeld Google. Dan krijg je een hoeveelheid resultaten van websites waar het ook niet duidelijker en overzichtelijker van wordt.

7 Voordelen van een Private lease auto rijden.

Veel bedrijven spelen in op deze nieuwe manier van auto rijden. In het begin waren het nog vooral de kleinere modellen die als Privé lease werden ingezet, maar nu zie je ook steeds vaker auto’s uit het premium segment met een mooie private lease aanbieding. Dat deze leasevorm in trek is mag wel duidelijk zijn, het heeft dan ook een groot aantal voordelen en daarom gaan we in dit blog eens kijken naar de 10 voordelen van een private lease.

voordelen van een private lease

Geen zorgen.

Bij een private lease gaat het vooral om gemak. Het rijden van een auto brengt de nodige aandacht met zich mee. En dan bedoel ik nu niet de ‘focus op de weg’ en het verkeer om veilig te rijden. Maar juist de technische en administratieve kant van het rijden van een auto. Wanneer je een auto rijdt, zul je aan alles moeten voldoen. Denk aan de algemeen periodieke keuring (APK) de wegenbelasting moet betaalt worden, verzekeringen om het nog maar niet eens over het onderhoud gehad te hebben. Dit alles kost veel tijd en energie. Met een Privé lease ben je hier vanaf en wordt alles compleet verzorgd. Je hoeft zelf niet meer om te kijken naar deze factoren want dit wordt allemaal vanuit de leasemaatschappij voor je geregeld.

Alles inclusief.

Gemak dient de mens. In het geval van autorijden is dit met een private lease echt zo. We hebben in ons drukke leven genoeg te doen en sommige dingen kunnen nou eenmaal efficiënter ingericht worden. Dit zag je al terug in de manier hoe we boodschappen doen, online shoppen of via applicaties op iPhones en tablets. Dit geld nu ook voor het autorijden. Met een Private lease krijg je voor een vast maandbedrag een auto met alles wat daarbij hoort op de brandstof na. Dit is puur gemak, je hoeft niet meer met de administratie bezig te zijn, de APK of het onderhoud te regelen.

Verzekeringen en wegenbelasting.

Wanneer je een private lease contract met een leasemaatschappij afsluit dan wordt ook de verzekering en de wegenbelasting vanuit de leasemaatschappij geregeld. Dit zit in het afgesproken maandbedrag dat je voor de lease auto gaat betalen. De WA wettelijke aansprakelijkheid verzekering en de Casco verzekering zitten in het bedrag. Ook zitten er in de meeste gevallen nog aanvullende verzekeringen bij, zoals een ongevallen inzittende verzekering en dekkingsoptie bij overlijden en een verzekering voor rechtsbijstand.

Onderhoud en reparaties.

Hoewel je bij sommige leasemaatschappijen ook een occasion (tweedehands auto) kunt rijden met een private lease. Lease je toch meestal een nieuwe auto. Het voordeel hiervan is dat de kans op gebreken en pech minimaal is. Zeg nooit nooit want ook wanneer je net bij de dealer weg rijd kan er er zich een technisch mankement aan de auto voordoen. Met gebreken en technische mankementen kun je na een belletje met de auto dealer terecht en wordt alles hersteld alsof het weer nieuw is. Dus ook het onderhoud en de reparaties hoef je niet te lang bij stil te staan, dit wordt allemaal snel en adequaat opgelost zonder bij betaling.

Pechhulp / wegenwacht in heel Europa.

Met een auto ben je natuurlijk veel onderweg, en zul je dus een contract met een pechhulp dienst zoals de ANWB moeten hebben. Zo kun je bij pech snel geholpen worden en weer verder rijden. Ook dit wordt compleet verzorgd door de leasemaatschappij. Dit is verder afhankelijk van de leasemaatschappij maar in de meeste gevallen en bij goede leasemaatschappijen betreft dit een pechhulp contract voor in heel Europa. Of je nou voor de deur in je eigen woonplaats een lekke band krijgt of ergens in Zuid Spanje of Noorwegen, dat maakt verder niks uit. Je hebt altijd recht op de hulp van de wegenwacht en dat voor een vast maandbedrag.

pechhulp anwb wegenwacht
Bron: anwb.nl

Een nieuwe (luxere) auto rijden.

Een van de voordelen van een private lease is je voor minder een mooie / luxere auto kunt rijden. Natuurlijk moet je kredietwaardig zijn en wordt je eerst getoetst door de leasemaatschappij. Maar laten we eerlijk zijn het is een reken sommetje. Stel je wilt een auto rijden van 50.000 euro maar hebt dit niet op de bank staan. Dan kan dit hoogstwaarschijnlijk wel met een lease auto. Omdat je de auto maar voor een paar jaar en een aantal kilometers gaat rijden behoud de auto een restwaarde deze betaal je sowieso niet. Je betaald namelijk voor het gebruik van de auto en dus alleen voor de periode waarin jij gebruik maakt van de auto.

Goedkoper dan kopen?

Stel dat de nieuwwaarde en catalogusprijs 50.000 euro is. Maar jij gaat de auto voor 4 jaar rijden en in totaal maar zo,n 60.000 kilometer rijden dan kan dit vaak al voor een bedrag tussen de 500 – 700 euro per maand. Laten we voor het gemak uitgaan van € 600,- per maand dan betaal je dus uiteindelijk € 28.800 euro. Dit bedrag is all inclusive. Dus hiervoor krijg je de auto met de looptijd en het aantal kilometers. Het onderhoud, de wegenbelasting, verzekeringen, onderhoud en reparaties.

Je kan denken ja maar dan is de auto niet van mij. Dat klopt, maar een auto is op welke manier dan ook een slechte investering. Alle auto’s nemen snel in waarde af en ben je het beste af als je om de paar jaar een nieuwe auto gaat rijden. en je oude auto voor de beste restwaarde verkoopt. Met dit geld en nieuw geld erbij koop je weer een nieuwe auto. Of je betaald gewoon voor de rest van je leven een vast bedrag per maand en rijd altijd goed en comfortabel in de nieuwste auto’s

Wat dat betreft is een private lease in veel gevallen voordeliger dan een auto kopen. Sta maar even stil bij het feit dat leasemaatschappijen groter in kunnen kopen. Dit geldt niet alleen voor de auto’s maar ook voor de verzekeringen, de onderhoudscontracten en de pechhulp. Hiermee kunnen ze flinke kortingen afdwingen. En jou een mooie leaseprijs aanbieden.

Dit zijn uit onze eigen ervaringen de 7 voornaamste voordelen van een private lease. Wil je meer informatie over wat een private lease precies is? Hier vind je nog meer uitgebreide informatie over deze leasevorm tevens vind je deze voordelen van een private lease daar ook weer terug. Op onze website vergelijken wij alle leasemaatschappijen en vind je alle nodige informatie over het leasen van een auto. Kijk daarom op onze startpagina voor de verschillende leasemaatschappijen en het vergelijken van de leasevormen. Mocht je nog vragen hebben of hulp nodig hebben bij het zoeken naar een lease auto dan kun je ons benaderen via het contact formulier.

Bewaren

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.