Een auto leasen kost meestal tussen de € 200 en € 800 per maand. Maar dit bedrag kan veel hoger liggen wanneer je voor meer luxe, comfort en exclusiviteit kiest. De specifieke kosten zullen afhangen van het merk en model van het voertuig, evenals de lengte van de lease en de leasevorm. Lessees zullen ook verantwoordelijk zijn voor het betalen van belastingen en kosten in verband met het voertuig, evenals voor onderhoud of reparaties die nodig kunnen zijn tijdens de leaseperiode.

Afhankelijk van je budget en wensen is er een auto lease optie voor iedereen. Als u op zoek bent naar een meer economische optie, zijn er tal van betaalbare lease-overeenkomsten beschikbaar. Als u echter een luxueus voertuig wilt, moet u misschien bereid zijn om een hogere maandelijkse kost te betalen.

Financiële inkomenstoetsing.

Voordat u een huurovereenkomst tekent, moet u een financiële inkomenstoets doorstaan. Dit is om ervoor te zorgen dat u zich de maandelijkse betalingen en andere bijbehorende kosten kunt veroorloven. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of u een BKR notering heeft. De test is meestal vrij eenvoudig, en vereist alleen dat je bewijs van inkomen en vermogen overlegt. Als je de test hebt doorstaan, kun je het huurcontract ondertekenen en wordt de auto voor je besteld en of eventueel klaargezet wanneer dit een occasion betreft.

Voor welk budget u een auto leasen kunt is dus niet afhankelijk van wat u denkt te kunnen missen maar of u door de toetsing komt voor het specifieke bedrag dat de gekozen auto lease kost.

Afweging tussen auto leasen of kopen.

Veel mensen kiezen ervoor om een auto te leasen omdat het betaalbaarder is dan er een te kopen. Er zijn echter een paar dingen die u in gedachten moet houden voordat u een leasecontract tekent. Ten eerste moet u slagen voor een financiële inkomenstest om in aanmerking te komen voor de lease. Ten tweede, de maandelijkse kosten van het leasen van een auto kunnen hoger zijn dan de maandelijkse kosten om er een te kopen.

Ten slotte bent u verantwoordelijk voor het betalen van belastingen en heffingen met betrekking tot het voertuig, evenals voor onderhoud of reparaties die nodig kunnen zijn tijdens de leaseperiode.

Wat uw budget ook is, er is een lease-optie die bij u past. Doe wat onderzoek om de beste deal te vinden voor de perfecte auto voor u.

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.