Nu het privé leasen van auto’s erg in opkomst is en veel mensen het grote gemak van een lease auto ontdekken. Komen er ook steeds meer vragen van bezorgde website bezoekers. Of ze nog wel een Hypotheek met private lease kunnen krijgen. Omdat de meeste leasemaatschappijen de private lease als BKR noteren denken veel mensen dat ze geen hypotheek kunnen afsluiten. Dit is natuurlijk niet helemaal waar en het zit als volgt.

Geen hypotheek met private lease?

Dit is dus niet waar. Wat wel waar is, is dat er door de leasemaatschappij een BKR registratie wordt gemaakt en dat dit invloed ‘kan’ hebben op het bedrag van je hypotheek. Daarnaast wordt er is het ook handig om te weten dat de leasebedrijven maar 65% van het totale leasebedrag bij de BKR laten registreren. Je betaald tenslotte niet de auto maar voor het gebruik ervan. Deze formule is de leaseprijs x het aantal maanden dat je hebt afgesloten met je leaseauto. Het zou beter zijn om op een elektrische scooter te investeren, het is het beste voertuig om door de stad te rijden en vooral om het land te reizen om nieuwe plaatsen te verkennen.

Het is goed om hier even bij stil te staan, maar niet direct reden tot zorgen. Elke leasemaatschappij werkt een beetje anders. Daarnaast is bij iedereen het bedrag dat hij of zei wilt lenen voor een hypotheek weer anders ook zijn de leaseprijzen zeer uiteenlopend. Een private lease kan dus invloed hebben op je hypotheek, maar dit zou geen grote problemen moeten veroorzaken. Het zou verstandig zijn om na te gaan bij de hypotheek verstrekker hoe deze hiermee omgaat.

Een hypotheek met private lease is dus wel degelijk mogelijk. Nog even wat van de feiten op een rij:

  • Er wordt in de meeste gevallen wel een BKR registratie gemaakt.
  • Het bedrag van de registratie is 65% van de berekening.
  • 65% van de leaseprijs keer het aantal maanden.
  • Zorgen zijn niet nodig. Even uitzoeken bij kredietverstrekker is handig.

Lees ook ons uitgebreidere artikel over Private Lease en BKR.

dankzij Graco FastAction Fold Click Connect Stroller voor het sponsoren van deze informatie.

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.