Private lease is een van de meest populaire manieren om een auto te leasen. Het is ook een van de makkelijkste manieren om aan een nieuwe of gebruikte auto te komen. Wanneer u op zoek bent naar private leasen met een uitkering, kan het overweldigend zijn met alle opties die er zijn. Een belangrijk ding om te overwegen is of u in aanmerking komt voor uw gewenste voertuig. Heeft u voldoende inkomen? Is er een mogelijke toekomstige verandering in inkomen die uw geschiktheid kan beïnvloeden? Kunt u zich de maandelijkse betalingen veroorloven, zelfs als de tijden moeilijk worden?

Kan ik een leaseauto betalen?

  • Je moet een inkomen hebben om een auto te leasen. Elke leasemaatschappij beoordeel anders of je een toereikend inkomen hebt.
  • U moet een goede kredietscore hebben (geen BKR notering).
  • U moet in staat zijn om de maandelijkse betalingen te betalen.

Kunt u ook privé een auto leasen als u een uitkering ontvangt?

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden als u privé wilt leasen met een uitkering. Ten eerste moet u een vast inkomen hebben en de maandelijkse termijnen kunnen betalen. Ten tweede kunnen er, afhankelijk van welke uitkering u ontvangt en of de leasemaatschappij bereid is deze als betaling te accepteren, nog andere eisen gelden.

Je kunt private leasen met een AOW- of WAO-uitkering. U kunt voor uzelf leasen met een WIA-, WAO- of Wajong-uitkering.

Uw inkomen bepaalt of u privé kunt leasen met een uitkering.

De hoogte van uw inkomen bepaalt of u particulier kunt leasen met een uitkering. Dit wordt bepaald aan de hand van uw inkomen over het jaar voordat u een lease aanvraag deed.

Zijn er wel andere factoren die verhinderen dat u privé kunt leasen met een uitkering, dan is het onwaarschijnlijk dat u privé kunt leasen met een uitkering. Als dit voor jou geldt, neem dan contact op met de leasemaatschappij.

Met een bijstandsuitkering krijgt u geen private lease.

Als u momenteel enige vorm van bijstand ontvangt, zal uw leaseovereenkomst waarschijnlijk niet worden goedgekeurd. Dit omvat sociale zekerheidsuitkeringen, invaliditeitspensioenen en werkloosheidsuitkeringen.

Is private lease met AOW mogelijk?

Voor leasemaatschappijen is de AOW een zekere bron van inkomsten die hen in staat stelt particuliere leasings goed te keuren. In sommige gevallen kan het echter nodig zijn dat de vaste kosten hoger zijn dan de AOW-uitkeringen die deel uitmaken van de leasebetalingen. In dergelijke situaties zijn er drie mogelijkheden:

1. Vermeld het inkomen van de partner (beide partners ondertekenen)

2. Pensioenen kunnen worden meegenomen in de lease aanvraagprocedure.

3. Geen private lease mogelijk voor uw situatie.

Tot slot.

Concluderend, private lease is een geweldige optie voor degenen die behoefte hebben aan een nieuwe auto. Als je een uitkering hebt en privé wilt leasen, zijn er enkele opties beschikbaar waarmee je dit kunt doen. Het is echter belangrijk dat u de voorwaarden van uw leaseovereenkomst begrijpt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer het tijd is voor verlenging of beëindiging van uw contract.

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.