Wanneer het aankomt op het leasen of kopen van een nieuwe, is een van de afwegingen die je maakt. Hoe vaak kom ik met autopech langs de kant van de weg te staan. De reden hiervoor is omdat het verschil en dan neem ik nu de meest populaire private lease als voorbeeld. Het financiële verschil is volgens berekeningen vaak erg minimaal. In veel voorbeelden zie je zelfs dat een Prive lease voordeliger uitpakt bij een bepaalde auto. Dit komt omdat er uit wordt gegaan van gemiddelde kosten die je voor pech bij gebreken zult moeten maken. De top 10 autopech gevallen kan je wellicht helpen om een goede keuze te maken.

Bij een Private lease zijn alle kosten gedekt en betaal je naast het maandelijkse tarief, alleen de brandstof nog zelf. Omdat je er vanuit gaat dat de kans erg klein is dat je met een nieuwe auto binnen de eerste 5 levensjaar autopech krijgt. Overwegen veel mensen toch om te kopen of een andere vorm van een financiering. Zoals bijvoorbeeld een lening, omdat je dan de auto afbetaald en hij aan het einde van de looptijd helemaal van jou is. De kosten voor de gebreken door de autopech zijn in dat geval voor jou.

Bij de meeste leasemaatschappijen die een private lease aanbieden, krijg je een compleet pakket, waar ook de ANWB pechhulp bij zit, en je altijd deze pechhulp in Nederland en Europa kunt inschakelen. Compleet zorgeloos rijden dus. Om je een goed beeld te geven van wat er nu precies vaak kapot gaat aan een auto, heeft de ANWB pechhulp deze statistieken gepubliceerd.

Top 10 autopech gevallen in Nederland.

 1. top 10 autopech gevallen
  Bron: ANWB

  Een lege accu.

 2. Een lekke band.
 3. Kapotte Dynamo.
 4. Elektronische storing.
 5. Sleutel in de auto vergeten.
 6. Startmotor stuk.
 7. Verkeerde brandstof.
 8. Kapotte lamp.
 9. Kapotte kabel.
 10. Brandstofpomp stuk.

Zoals je ziet is de top 10 autopech gevallen niet alleen een lijst met gebreken van autopech die gewoon zomaar ontstaan. Veel mensen blijken hun sleutels in hun auto te laten liggen. Het is natuurlijk een grote luxe wanneer je een auto met de nieuwste technologie rijdt, en daardoor altijd contactloos je auto in kunt en starten kan. Echter is het nadeel bij deze technologie dat veel mensen hun sleutel in de auto vergeten en wanneer je uitstapt en de auto automatisch op slot gaat, dan heb je toch echt een probleem. Verkeerd tanken is ook een veelvoorkomend probleem. Let daarom altijd goed op in wat voor auto je rijd, bij nieuwe auto staat het tenslotte altijd in het klepje of of op de brandstoftank dop geschreven.

Alle andere pechgevallen kunnen we weinig aan doen om te voorkomen. Naast zuinig zijn op je auto, zorgen dat je alle geadviseerde onderhoudsbeurten laat doen. En een pechhulp verzekering aanschaffen. Kan er toch nog van alles mis gaan, ook met nieuwe auto’s. Maak handig gebruik van deze top 10 autopech gevallen in Nederland om te bepalen of leasen of kopen verstandiger is. Wanneer je voor een private lease gaat dan zit daar doorgaans een all-inclusive verzekering bij, wegenbelasting, ANWB pechhulp of een andere pechhulp dienst die in Nederland en Europa komt helpen. Al het onderhoud en reparaties bij gebreken. In de meeste gevallen vervangend vervoer en winterbanden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.